×
×
Musik Produktiv

Schecter · 7-snarige Electrische Gitaren

filter
Hellraiser10 Signature5

Over Schecter

In 1976 heeft David Schter zijn bedrijf in VanNuy (Californië/ USA) opgericht. Schecter verkoopt hoogwaardige gitaarcomponenten en -onderdelen. Toen "The Who" gitarist Pete Townshend zijn gitaarbouwer uit New York vroeg om een hele gitaar ui Schecter componenten te produceren wekkte Schecter voor de eerste keer grote aandacht.

En toen Pete Townshend en "The Who" zanger Roger Daltrey de eerste Schecter gitaar in een muziekvideo speelden, dat in 1982 via MTV te zien was kwam de aap uit de mouw. Ook Mark Knopfler van "Dire Straits" veredelde zijn gitaar met Schecter pickups en andere componenten. De vraag naar Schecter gitaren ging omhoog en Davic Schecter verplaatste zijn onderneming naar Dallas, Texas.

Echter ging het niet zo goed als gepland en de Japaanse ondernemer Hisatake Shibuja moest Schecter begin van de jaren 90 voor de bankroet redden. De firma verhuisde weer terug naar Californië. Vanaf dat moment volgt Schecter een andere richting: er worden enkele heel hoogwaardige gitaren en speciale aanmaken geproduceerd.

Tegenwoordig neemt het succesverhaal geen einde. De lijst van populaire musici die Schecter op instrumenten spelen is lang...